Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
Nyheder fra PsykInfo Midt // Januar 2025
Kære læser,

Så har vi taget hul på et nyt, frisk år, og vi er klar med årets første nyhedsmail.

I denne første udgave kan du læse om:

  • Temaaftener for foråret 2025
  • Mette: Det er aldrig for sent at blive fri af en spiseforstyrrelse
  • FUT: Nyt samarbejde med politiet skal forebygge tvangsindlæggelser
  • Nyheder fra vores sociale medier

Temaaftener i foråret 2025 - køb din billet allerede i dag

Temaaftener foråret 2025
 
Se programmet på Psykiatriens hjemmeside
 

Det er aldrig for sent at blive fri af en spiseforstyrrelse

 
Mette, der er EN AF OS-ambassadør, har levet med atypisk anoreksi i store dele af sit liv. I dag oplever hun, at tanker om mad, vægt og motion fylder langt mindre end før.
 
Mette holder oplæg til en af vores temaaftener i februar. Her kan du høre hende åbne op om sin historie for at inspirere andre, der også kæmper med en spiseforstyrrelse. Hun vil blandt andet fortælle om et afgørende vendepunkt i sin rejse:

- Da jeg stoppede med at veje mig, var det angstprovokerende, men det gav mig en enorm følelse af frihed.

Mette vil give håb til andre, der lever med en spiseforstyrrelse, og hun vil vise, at det er muligt at drømme om fremtiden igen.

- For mig har det bærende i min proces altid været håbet, fortæller Mette.

Book billet til temaaften om spiseforstyrrelse
 

Nyt samarbejde skal forebygge tvangsindlæggelser

Psykiatrien i Region Midtjylland og Midt- og Vestjyllands Politi har indgået et samarbejde, der skal forebygge, at psykisk sårbare bliver indlagt med tvang.

I en ny, tidlig og forebyggende indsats arbejder de sammen om at hjælpe de mest psykisk sårbare borgere, inden deres situation bliver alvorlig.

Samarbejdet kaldes Det Fælles Udrykningsteam (FUT). Teamet består af en politibetjent og en sygeplejerske fra Regionspsykiatrierne i Gødstrup eller Viborg, som kører ud i deres områder to dage fra Viborg og to dage fra Gødstrup.

Det kan virke deeskalerende og mere omsorgsfuldt for borgere, at de i mødet med politiet også møder en sygeplejerske med indsigt i deres sygdom og situation. Derved skaber samarbejdet tryghed og bedre forudsætninger for borgernes videre behandling, og det kan være med til at forhindre tvangsindlæggelser.

Politibetjente, der indgår i FUT, er blevet grundigt klædt på til mødet med psykisk sårbare patienter og til at være med til at forebygge tvangsindlæggelser. EN AF OS-ambassadør Ulla har blandt andet delt ud af sine egne erfaringer med, hvordan det kan være at blive hentet af politiet:

- Jeg har flere gange tidligere oplevet, at FUT-teamet er kommet ud til mig i stedet for en almindelig patruljebil. Der er mere tid til samtale, og jeg synes, det er tydeligt at mærke, at det er mennesker, der særligt interesserer sig for at hjælpe personer med psykisk sygdom, fortæller Ulla.

Ulla ser FUT-teamet som et rigtig godt tiltag, for som hun siger:

- Det er nemmere at have tillid til dem, man kender, end til nye mennesker – især når man har det rigtig svært, og overskuddet er minimalt.

Læs mere om Psykiatriens nye samarbejde med politiet
 
Nyheder fra vores sociale medier

BOBLER, SNOREKLIP OG KLOVNERI ✂️

 
Indvielse af nyt Dagtilbud for Skolebørn og Unge i Viborg
 
Den 10. januar indviede vi et nyt Dagafsnit for Skolebørn og Unge - Viborg i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Afsnittet åbnede dørene den 2. januar og er et regionalt tilbud til børn og unge i alderen 7-17 år.
 
 
 
Se opslaget
 

10 GODE RÅD TIL EN BEDRE SØVN 🌙

 
Animation om Gode råd til bedre søvn
 
Søvnløshed, uregelmæssig døgnrytme eller for meget søvn kan være en udfordring for mange med psykisk sygdom, men der er hjælp at hente! En ny animation giver dig 10 konkrete råd til at få en bedre søvn.
 
 
Se opslaget
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter