Klik og se nyhedsbrevet i din browser, så får du billederne med!
 
Nyheder fra PsykInfo Midt // Marts 2025
Kære læser,

Om lidt siger kalenderen forår, og vi er klar til at skyde det i gang med hele fem temaaftener om psykisk sygdom i marts måned.

Læs om:

  • Mette: Et af de første tegn på en depression er, når min søvn driller
  • Temaaftener i marts, april og maj
  • Christina lever med ADHD: Der kan komme bump på vejen
  • SIND RÅDGIVNING: nye pårørendekurser i efteråret 2025
  • Nyheder fra vores sociale medier
 

Mette er opmærksom på sig selv – især om foråret

Mette, der er EN AF OS-ambassadør, var kun 11 år, da hun første gang mærkede depressionens skygger. I dag ved hun, at hendes sygdom kommer i bølger – særligt i foråret – og hun har lært at genkende advarselssignalerne.

- Et af de første tegn er min søvn. Jeg kan ikke falde i søvn, og jeg vågner mange gange i løbet af natten. Det er et klart advarselssignal for mig.

Gennem årene har Mette fundet strategier, der hjælper hende igennem de svære perioder. Hendes mand er en vigtig støtte, og hun har lært at tage sine egne signaler alvorligt.

Det største vendepunkt kom i 2013, da hun fik den rette diagnose: bipolar affektiv lidelse. Den rigtige medicin og den rette behandling gjorde en verden til forskel.

 
 
Mette holder det personlige oplæg til forårets temaaften om depression. Her vil hun folde sin stærke historie ud. Hør hende blandt andet fortælle om de små sejre undervejs, der gør en forskel.
Book billet til temaaften om Depression
 
Temaaftener foråret 2025
 
Se programmet på Psykiatriens hjemmeside
 
 

Der kan komme bump på vejen

EN AF OS-ambassadør Christina

Christina er sensitiv over for lyd. Da hun var 23 år, gik hun derfor til lægen. I stedet for en forklaring fik hun en diagnose, hun ikke havde set komme – ADHD.

- Først blev jeg rigtig ked af det, fordi jeg følte, jeg fik et stempel, og jeg var vred over, at ingen havde opdaget det før. Men samtidig var jeg også utrolig lettet – pludselig gav alting mening, fortæller Christina.

Næsten ni år efter diagnosen kan Christina se, hvordan mange opfatter ADHD som en undskyldning snarere end en forklaring på, hvorfor hun handler, som hun gør. Men Christina lader ikke sin ADHD begrænse sig:

- Man kan jo sagtens blive til noget – men der vil komme bump på vejen. Det vigtigste er at finde noget, der giver en ro i livet. For mig var det min hund," siger hun.

I dag arbejder Christina som social- og sundhedsassistent i Regionspsykiatrien Gødstrup. Hun er også ambassadør for EN AF OS, og i begge roller bruger hun de redskaber, hun har lært gennem sin ADHD.

- Jeg er megagod til relationsarbejde. Jeg tror, det er, fordi jeg har lært at bruge mine styrker med ADHD, forklarer hun.

 
 
Billetter til temaaften om ADHD
 
Læs Psykiatriens patientvejledning om ADHD hos voksne
 
Læs mere om undervisning til pårørende
 
Nyheder fra vores sociale medier

ET FRIRUM FRA FORSTYRRENDE TANKER 🎵

 
Julie er musikterapeut i Psykiatrien i Skejby
 
- Musik er meget lidt krævende og meget omsorgsfuldt. Folk kommer bare og er. Julie er musikterapeut ved Afdelingen for Depression og Angst i Skejby. Her spiller hun musik for og med patienterne.
 
Se opslaget
 

10 GODE RÅD TIL EN BEDRE SØVN 🌙

 
Hjælp til at teste selvhjælpsapp
 
Er du forælder til et barn eller en ung, der venter på udredning i Børne- og Ungdomspsykiatrien eller har været igennem et forløb? Så har vi brug for din hjælp. Vi udvikler en ny selvhjælpsapp til forældre.
 
Se opslaget
 
  Link til Facebook-side   Link til Instagram-profil   Link til LinkedIn-side   Link til YouTube-profil  
 
 Send til en ven
 
Send mailen videre til én, der kunne have glæde af den
Region Midtjyllands psykiatriske
informationscenter